Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του μουσικού σχήματος “Πεντάηχον” είναι γεγονός!

  • από

Ύστερα από διάστημα ενάμιση χρόνου ερευνών, καταγραφών και ηχογραφήσεων, το μουσικό σχήμα “Πεντάηχον” είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την διπλή έκδοση ψηφιακών δίσκων (CD) που μαζί με ένα 44σέλιδο ένθετο περιλαμβάνουν σκοπούς & τραγούδια και φέρουν τον τίτλο: “Ερμιονίτικοι σκοποί, η Ερμιόνη του χθες τραγουδισμένη σήμερα” σε παραγωγή της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης.

28 ερμιονίτικα τραγούδια από το αρχείο της Βιβής Σκούρτη (Παρασκευή Σκούρτη) και του Γιάννη Σπετσιώτη.

Ο γάμος, οι αποκριές, το γλέντι, η χαρά και το πανηγύρι.
Μια πολύμορφη περιοχή με μικρασιάτες πρόσφυγες, νησιώτικο πλαίσιο αλλά και αστική κουλτούρα σε μία έκδοση όπου είχαμε την τιμή να έχουμε την μουσική επιμέλεια!

Συνταξιδιώτες στο μουσικό αποτέλεσμα ήταν ο Τάσος Αθανασιάς στο ακορντεόν, η Γαρυφαλλιά Προδρόμου (Garyfallia Pro) στο μαντολίνο και ο δικός μας πλέον Φάνης Ζαχόπουλος (Fanis Zachopoulos) στην κιθάρα και στις καντάδες ενώ τραγούδησε για χάρη μας ο φανταστικός Πάπιας Σκούρτης (Mitsos Papias).

Επιμελήθηκε τον ήχο με ευλάβεια και αγάπη, ο φίλος του και συνεργάτης μας Δημήτρης Τούρας (Jim Touras) στο Soundtrap drum booth and studio.
Και το mastering έγινε στο Studio 3ηχο από τον Nίκο Σταυρόπουλο (Stavropoulos Nikos).
Την υπέροχη γραφιστική επένδυση ανέλαβε ο φίλη Έλενα Πετροπούλου (Elena Petropoulou) απ’το FolkDesign.

Και οι συντελεστές δεν τελειώνουν!

Πληροφορίες για το πως θα το προμηθευτείτε στην σελίδα της Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης και τον φίλο και συνεργάτη Κωστή Σκούρτη (Kostis Skourtis).

Ελπίζουμε και εσείς να το αγαπήσετε, να το αγκαλιάσετε, να το μοιραστείτε, να το χορέψετε, να το τραγουδήσετε, να το βάλετε στα σπίτια σας, να το κάνετε δικό σας!

Καλή ακρόαση!

https://www.facebook.com/watch/?v=2739960869618814

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ