Ζωή Μήλιου

  • από

Γεννήθηκε στις Σέρρες με καταγωγή και από τη Θράκη. Ανήκει στη νέα γενιά τραγουδιστών και μουσικών της καθ’ ημάς μουσικής με σπουδές και πολύχρονη εμπειρία. Από μικρή γαλουχήθηκε στην παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική μέσα από τα πανηγύρια του χωριού και τα δρώμενα της επαρχιακής ζωής. Για μεγάλο διάστημα έζησε στην Τήνο όπου και συστηματοποίησε τις σπουδές της πάνω στη Βυζαντινή μουσική. Ανήσυχο πνεύμα, η Ζωή Μήλιου έρχεται στην Αθήνα, παίρνει δίπλωμα βυζαντινής μουσικής ενώ ταυτόχρονα μελετάει κανονάκι δίπλα στο Μανώλη Καρπάθιο.

Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, σε συναυλίες και ηχογραφεί μαζί με το συγκρότημα «Προποντίς» την πρώτη της δισκογραφική δουλειά αποτυπωμένη στον ψηφιακό δίσκο με τον τίτλο «ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ» που περιέχει παραδοσιακά τραγούδια από την Προποντίδα, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρασία.

Με διαβατήριο αυτήν την κυκλοφορία καταξιώνεται στο Μικρασιατικό τραγούδι και τις προεκτάσεις του στο παραδοσιακό. Παράλληλα παρακολουθεί και σπουδάζει το παραδοσιακό τραγούδι με τη μεθοδολογία του Σίμωνα Καρά, δίπλα στον Παναγιώτη Παππά και εμβαθύνει έτσι περισσότερο στην κληρονομική παρακαταθήκη του μεγάλου αειμνήστου δασκάλου. Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «θέλω ν΄ανέβω  στα ψηλά» περιλαμβάνει παιδικά παραδοσιακά τραγούδια για μικρούς και μεγάλους.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε την τρίτη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Με φωνή και με κανόνι» που περιλαμβάνει δώδεκα παραδοσιακά τραγούδια απ΄όλη  την Ελλάδα, εκ των οποίων και δύο σύγχρονα. Ενορχηστρωμένα πρωτότυπα παίζονται από ένα επιτελείο ικανών μουσικών που εγγυώνται για το άρτιο αποτέλεσμα. Το δίσκο ντύνει η Ζωή Μήλιου  με τη φωνή και με το κανονάκι της.

Στο προσωπικό της κανάλι στο you tube έχει παρουσιάσει ύμνους, κάλαντα και τραγούδια του Δωδεκαημέρου, της άνοιξης, της Μ. Εβδομάδας κ.α. Συμμετέχει στο δίσκο «Μια στάλα φώς μες το Αιγαίο» ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς του ακριτικού Καστελλόριζου. Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις ιερών ναών. Είναι μέλος της ορχήστρας Ελληνικής κλασικής μουσικής «Ρωμάνα», ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής «Προποντίς». Παράλληλα διδάσκει κανονάκι και βυζαντινή μουσικη ,ενώ από το 2016 ψάλλει στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Περάματος. Είναι απόφοιτος του Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

  • Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης

Email 

zoim1821@gmail.com

Facebook  Ζωή Μήλιου 

https://m.facebook.com/profile.php?id=100027206043516&tsid=0.28284686852618246&source=result

YouTube  Ζωή Μήλιου

https://www.youtube.com/channel/UCxO80EI1pX2QsxV9-Z4Z0nQ

Spotify  Zoi Miliou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετικέτες: