ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΣ ΒΑΓΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑ ΘΑΣΟΥ

  • από

Ο Επιμορφωτικός σύλλογος Ποταμιάς “Πολύγνωτος Βαγής” Ιδρύθηκε το 1979.
Σκοπός του ήταν και είναι η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η αναβίωση εθίμων, η ενθάρρυνση των νέων στη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα και η συντήρηση και διάδοση του πνευματικού κεφαλαίου των προηγούμενων γενεών.
Αυτά προσπαθεί να τα πετύχει με διάφορες δραστηριότητες που καλύπτουν το πολιτιστικό φάσμα
​1) Χορευτικά τμήματα: αποτελείτε από α) προ παιδικό τμήμα β) παιδικό τμήμα γ) εφηβικό, και το τμήμα των μεγάλων. Στο χορευτικό τμήμα γίνετε προσπάθεια αναβιώσεις παραδοσιακών χορών του τόπου μας.
2) Υπάρχει τμήμα ζωγραφικής με δύο κλάδους το παιδικό και των μεγάλων, με τρείς συμμετοχές σε εκθέσεις μέχρι σήμερα.
Στο ισόγειο χώρο του Ταρσανά φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής , αγιογραφίας, γλυπτικής, και άλλων, από σημαντικούς ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες.
Στον επάνω χώρο λειτουργεί το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου, με παλιά αντικείμενα που έχουμε καταφέρει να διασώσουμε τα τελευταία χρόνια. Ξεκινώντας την περιήγηση στο μουσείο βλέπουμε αντικείμενα από τη εσωτερικό των σπιτιών , έπιπλα κουζίνας, διάφορα σκεύη κουζίνας. Έπιπλα και σκεύη σαλονιού και τραπεζαρίας, έπιπλα και ιματισμός κρεβατοκάμαρας.
3) Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες δημιουργίας βιβλιοθήκης οι οποία μελλοντικά θα λειτουργήσει και δανειστική.
πρωταρχική σημασία δίνουμε στα βιβλία που καταγράφουν την τοπική ιστορία γραμμένα από ντόπιους . Τέτοια είναι χαρακτηριστικά δύο έργα του Σταύρου Βακρατσά ” οι παλιοί,, και τα ρέζιγα χρόνια ” που περιγράφουν με λογοτεχνικό ύφος τα μεταπολεμικά χρόνια, και οι προσπάθεια μας είναι να συγκεντρώσουμε ότι παρόμοιο έργο από όλα τα χωρία της Θάσου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *