ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ

  • από

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανεών ιδρύθηκε το 2007 από μια ομάδα νέων από τις Καστανιές τους οποίους ένωσε η ιδιαίτερη αγάπη για το χωριό και την παράδοση του τόπου μας. Αρχικός σκοπός του συλλόγου ήταν η διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων καθώς και η πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού. Βασική μας επιδίωξη είναι η συνεργασία μας με όλους τους συλλόγους του χωριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η ανάπτυξη και ο πολιτισμός όμως ξεκινάνε από το περιβάλλον… προχωρήσαμε σε δενδροφυτεύσεις, σε φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών αλλά και στον καθαρισμό δημόσιων χώρων του χωριού μας με πολλή προσωπική εργασία και ακόμη περισσότερη αγάπη.
Θεσμοθετήσαμε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου, καθώς και το πανηγύρι του πολιούχου Καστανεών του Αγίου Γεωργίου.
Μια σειρά από γιορτές για παιδιά (μικρά και μεγάλα) όπως χριστουγεννιάτικη γιορτή, κάλαντα, Ball d’ enfant τις αποκριές, party για τη λήξη του σχολικού έτους στο τέλος του Ιουνίου, δίνουν χαρά σε παιδιά, σε γονείς, γιαγιάδες και παππούδες που έχουν την ευκαιρία να καμαρώσουν παιδιά και εγγόνια, και κυρίως δίνουν ζωή στο χωριό.
Ο σύλλογος διαθέτει ένα άψογα οργανωμένο βεστιάριο με μεγάλο αριθμό παραδοσιακών φορεσιών της Θράκης – ένας ανεκτίμητος θησαυρός που δημιουργήθηκε με κόπο μεράκι και πολλή προσωπική δουλειά… Διαθέτει τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από τη Θράκη αλλά και απ΄ όλη την Ελλάδα.
Καμαρώνουμε γιατί ο σύλλογος αριθμεί πάνω από 100 μέλη μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του χωριού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *