Διαδικτυακή συνάντησης για ανταλλαγή ευχών αλλά και για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας από τη Σχολή χορού “Σέρκης” – Πολιτιστικός Όμιλος Χοροζαλίτες

  • από

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι περισσότεροι φορείς προσπαθούν να προσαρμοστούν και να “έρθουν σε επαφή” με τα μέλη τις με οποιοδήποτε τρόπο. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζουμε το δελτίου τύπου της Σχολής χορού “Σέρκης” – Π.Ο. Χοροζαλίτες. Εμπνευστές και δημιουργοί όλων αυτών ήταν οι Στέφανος Σιαπέρας και Σέργιος Πίττας.

Η Σχολή χορού “Σέρκης” , Πολιτιστικός Όμιλος Χοροζαλίτες, από την Αραδίππου της Λάρνακας, διοργάνωσε μια πρωτοποριακή δράση, αναλογιζόμενη τις δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Με γνώμονα πάντα τις σχέσεις των χορευτών-μελών της με τη σχολή αλλά και μεταξύ των ,προέβη σε μια βραδιά συνάντησης, (διαδικτυακής) για ανταλλαγή ευχών αλλά και για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας. Βρέθηκαν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, είδαν ο ένας τον άλλον, αντάλλαξαν ευχές, τραγούδησαν και τέλος, έκοψαν την ηλεκτρονική τους βασιλόπιτα. Μια βασιλόπιτα διαφορετική και πολύ πρωτοποριακή. Χορευτές, μέλη αλλά και φίλοι της σχολής μας, έδωσαν το παρόν στη συνάντηση αυτή. Ένας από τους καλεσμένους τους φίλους, ο Γιώργος Τσακμάκης,από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Δράμα, χοροδιδάσκαλος, με τον οποίο τον Νοέμβριο διοργάνωσαν μια εξίσου πρωτοποριακή δράση. Στη Κύπρο, πριν κλείσουν οι σχολές, έκαναν το μάθημά τους κανονικά και μέσω live μετάδοσης, οι φίλοι τους στη δοκιμαζόμενη από τη πανδημία Δράμα, χόρευαν απ’ τα σπίτια τους, βλέποντάς τους, Κυπριακούς αλλά και Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θέλοντας έτσι να δώσουν λίγο χαρά μα και ηθικό στους συνανθρώπους τους που αγαπούν την παράδοση και τον χορό, αφού οι σύλλογοί τους τόσο καιρό δεν λειτουργούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ