ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΖΙΡΙΤΗΣ

  • από

Γεννήθηκε το 1990 στην Χωριστή Δράμας οπου κατοικεί μέχρι και σήμερα.

Φοίτησε στο μουσικό γυμνάσιο και λύκειο Δράμας και στην συνέχεια στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής της Άρτας.

Στα 8 του χρόνια ξεκίνησε την ενασχόληση του με το κλαρίνο ως μέλος της φιλαρμονικής του μουσικοδραματικού συλλόγου Χωριστής. Στα 10 παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακού κλαρίνου από εμπειροτέχνες μουσικούς της Χωριστής. Στα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου ασχολείται κυρίως με το παραδοσιακό κλαρίνο με καθηγητή τον Ζάρκο Νίκο από τις Σέρρες. Συνεχίζει παράλληλα την συμμετοχή του στην φιλαρμονική της Χωριστής αλλά και του Δήμου Δράμας.

Στα φοιτητικά του χρόνια στο Τ.Λ.Π.Μ της Άρτας με δασκάλους τον Βασίλη Κομματά και Θωμά Χαλιγιάννη ασχολείται με διάφορα είδη μουσικής και κυρίως την βαλκανική μουσική παράδοση στην οποία πειραματίζεται παίζοντας κλαρίνο σε παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Πλέον είναι μαέστρος της φιλαρμονικής της οποίας ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα έχοντας πολλές και σημαντικές παραστάσεις και συνεργασίες. ( Συναυλία με την φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετοχή σε διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, κ.α.) . Στα πλαίσια της φιλαρμονικής διδάσκει κλαρινέτο, σαξόφωνο αλτο, σαξόφωνο τενόρο, τρομπέτα, φλάουτο, βαρύτονα χάλκινα πνευστά, κ.α.

Ασχολείται με το παραδοσιακό κλαρίνο επαγγελματικά με συμμετοχή σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και παραδίδει μαθήματα πάνω σε αυτό.

Θεωρητικές γνώσεις : πτυχιούχος αρμονίας, δίπλωμα βυζαντινής μουσικής, πτυχίο ενοργάνωσης πνευστών οργάνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *