ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

  • από

Ο Δημήτρης Παναγούλιας γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 περνάει στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου και σπουδάζει για τέσσερα χρόνια, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές του, καθώς αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική και ιδιαίτερα με τα κρουστά.

Παίζει ντραμς από την ηλικία των δεκαπέντε με διάφορα ροκ σχήματα και από το 1997 σπουδάζει Ελληνική παραδοσιακή μουσική και κρουστά (μπεντίρ, ρεκ, νταούλι, νταραμπούκα) με τον Δημήτρη Μπάρμπα στο Ελληνικό παράρτημα της Σχολής Ρυθμού Agostini αλλά και ρυθμικά ιδιώματα της Λατινικής Αμερικής. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Κωστα Αναστασιαδη, Misirli Ahmet και Levent Yildirim. Έχει επίσης κάνει μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Παναγιώτη Δρακόπουλο και με τον Σάκη Αξενόπουλο, μαθήματα ουτιού με τους Ziad Rajab και Κυριάκο Ταπάκη,μαθήματα θεωρίας μακάμ με τον Γιώργο Ψάλτη και Μάρκο Σκούλιο, tabla και Ινδικής ρυθμικής με τον Σάκη Λάιο.

Παίζει σε σταθερή βάση με τα σχήματα Λωξάντρα, Ziad Rajab Ensemble, Νοστος, Μπρατιμια και με την Dilek Koc και έχει συμπράξει με τα σχήματα Sikàyet, Yeden, Κοντραμπάντο, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και με πολυάριθμους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως τους Νίκο Κυπουργό, Chico Freeman, Κώστα Μαγγίνα, Βαγγέλη Κοντόπουλο, Κώστα Βόμβολο,Σωκράτη Σινόπουλο, Δημήτρη Νικολούδη, David Lynch,

Peter Salchev, Νίκο και Γιασεμή Σαραγούδα, Χρήστο Ζώτο, Γρηγόρη Καψάλη, Χρίστο Τσιαμούλη, Σόλωνα Λέκκα, Γλυκερία, Γιώργο Νταλάρα, Παναγιώτη Λάλεζα, Καριοφύλλη Δοϊτσίδη, Ziad Rajab, Talat Er, Δημήτρη Μπάρμπα, Μάρκο Σκούλιο, Σταύρο Παζαρέντζη,Ζαφείρη Μελά, Γιώργο Ψάλτη, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Ελένη Βιτάλη, Κώστα Μπραβάκη, Φίλιππο Τσαλαχούρη, Σοφία Εμφιετζή, και πολλούς άλλους. Έχει πάρει μέρος σε μουσικές εκδηλώσεις, μουσικά και μουσικοχορευτικά festivals, συναυλίες σε Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία, Σουηδία, Η.Π.Α., Γαλλία,Βέλγιο, Φιλανδία, Γερμανία, Κύπρο και Σερβία. Διδάσκει σε ωδεία και ιδιωτικά.

Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε στις θεατρικές παραστάσεις «Δωδέκατη Νύχτα» (σκηνοθεσία Ε. Γαβριηλίδη), «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» (σκην. Ν. Νικολάου) «Από τις Βάκχες του Ευριπίδη» (σκην. Τ. Ράτζου) και ως μέλος του συγκροτήματος Λώξαντρα στην παράσταση «Λωξάνδρα» (σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη).

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις δίσκων των Λωξάντρα, των Μπρατιμιών, του Ziad Rajab, στα «κάτοπτρα» (επιμέλεια Ross Daly), του Ζαφείρη Μελά, του Γιώργου Νταλάρα, του Κώστα Μπραβάκη,, του Δημήτρη Νικολούδη και άλλων καλλιτεχνών. Μαζί με το Γιώργο Ψάλτη έχει ενορχηστρώσει τον δίσκο της Dilek Koc “Sevdalim aman”ενώ είναι υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις στον τελευταίο δισκο της Dilek Koc “Souvenir de Salonique

ΠΗΓΗ: https://www.bratimia.com/biografika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.