Δημήτρης Ρέντας

  • από

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με τη μουσική ασχολείται από τεσσάρων ετών με πρώτο δάσκαλο το πατέρα του στο μπουζούκι. Παίζει  μπαγλαμά αρχικά, μετέπειτα μπουζούκι και κιθάρα. Στα 14 άρχισε μουσικές σπουδές στο Εθνικό ωδείο Αγίας Παρασκευής μαθαίνοντας πιάνο και θεωρητικές σπουδές στη μουσική και αργότερα συνεχίζει τις θεωρητικές σπουδές με τον Γιώργο Θεοδωράκη.

Από 16 ετών παίζει επαγγελματικά σε νυχτερινά κέντρα. Το 2012 λαμβάνει μέρος σε τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων όπου φτάνει στο τελικό με δικά του τραγούδια. Η ενασχόληση του με το παραδοσιακό τραγούδι και τη παραδοσιακή μουσική ξεκίνησε το 2002 μαθαίνοντας ούτι ενώ από το 2012 ασχολείται και με το λαούτο μαθητεύοντας στο πλευρό του δεξιοτέχνη και κορυφαίου δάσκαλου Χρήστου Ζώτου.

Από το 2008  μέχρι και σήμερα είναι σταθερά μαζί με τον βιολιστή Νίκο Φάκαρο και το σχήμα Μusicaroi ενώ συνεργάζεται με τραγουδιστές και μουσικούς όπως οι Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Οικονομίδης, Κυριακή Σπανού, Ελένη Λεγάκη, Τασία Βέρρα, Παναγιώτης Λάλεζας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λευτέρης Βαζαίος, Στέλλα Κονιτοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Χρήστος Ζώτος, Θεολόγος Γρυλλης,  Βαγγέλης Κουκουλάρης, Μάριος Παπαδέας, Θοδωρής Μέρμηγκας  κ.α

Μουσικές επιλογές Νοεμβρίου/November music selections

Ο Παρατηρητής προτείνει… Ο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *