Δήμος Πραντσίδης

  • από

     Ο Δήμος Πραντσίδης γεννήθηκε το 1979 στον Βόλο Μαγνησίας και μεγάλωσε στο Αιγίνιο Πιερίας. Κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με την σύζυγο του και τις δύο κόρες τους.

     Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής και αθλητισμού με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς και τα χειμερινά σπορ. Έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αθλητική Απόδοση και Υγεία, ενώ είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

     Από το 2000 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος παραδοσιακών χορών. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. ως διδάσκων (εξωτερικός συνεργάτης).

     Έχει συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους (Ανατολική Ρωμυλία’ Αιγινίου, Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, ‘Ανατολική Ρωμυλία’ Σκεπαστού Θεσσαλονίκης, ‘Αριστοτέλης’ Κουφαλίων, Χορευτικό Δήμου Νεάπολης-Συκεών, Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης και Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς) ενώ ταυτόχρονα έχει διδάξει σε σεμινάρια παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχοντας διοργανώσει πολλά από αυτά.

     Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την μουσικοχορευτική παράδοση της Θράκης, καθώς και πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις με σημαντικότερες εξ αυτών:

Βασιλικό θέατρο Θεσσαλονίκης

Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης

Θέατρο Δώρα Στράτου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη)

Ωδείο Ηρώδου Αττικού (2017)

     Στα πλαίσια των ερευνητικών του αναζητήσεων έχει πραγματοποιήσει καταγραφές, έρευνες, ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά που αφορούν την αθλητική επιστήμη, τον πολιτισμό, την παράδοση και την λαογραφία.

     Από νωρίς ασχολήθηκε με την μουσική παίζοντας κρουστά με τον παραδοσιακό πρακτικό τρόπο εκμάθησης, ενώ το Θρακιώτικο τραγούδι αποτελεί ένα από τα ενδιαφέροντα του.

Δήμος Πραντσίδης

     Ο Δήμος Πραντσίδης γεννήθηκε το 1979 στον Βόλο Μαγνησίας και μεγάλωσε στο Αιγίνιο Πιερίας….

dimosprantsidis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *