Γιώργος Παπαδόπουλος

  • από

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1996. Η ενασχόληση του με τη μουσική αρχίζει από την ηλικία των 6 ετών όταν και ξεκίνησε μαθήματα ποντιακής λύρας με τον αείμνηστο Γιώργο Αμαραντίδη (Σιμούλτς). Αργότερα, από το 2004 έως το 2009, συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή εκμάθησης ποντιακής λύρας του Μιχάλη Καλιοντζίδη, έχοντας ως καθηγητές τον ίδιο και τον Ηλία Αβραμίδη. Το 2010 δίνει εισαγωγικές εξετάσεις για το Μουσικό Σχολείο Αλίμου, τις οποίες πέρασε με επιτυχία (7ος στην κατάταξη), ενώ την ίδια χρονιά εγγράφεται στον Ευξείνιο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο του Δημήτρη Καρασαββίδη. Οι σπουδές του στην ποντιακή λύρα ολοκληρώνονται λίγα χρόνια αργότερα με δάσκαλο τον Γιώργο Ατματσίδη.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, ταμπουρά και ευρωπαϊκών κρουστών (drums,marimba) και ήταν βασικό μέλος της jazz & rock μπάντας του σχολείου.
Μαζί με τον αδερφό του, Χάρη, υπήρξαν ιδρυτικά μέλη της παραδοσιακής ποντιακής ορχήστρας του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» και της ορχήστρας «1919» της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Στη μουσική του πορεία έχει συνεργαστεί με πλήθος ποντιακών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων αλλά και με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου.
Από το 2017 είναι υπεύθυνος του τμήματος εκμάθησης ποντιακής λύρας του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», ενώ, επίσης, παραδίδει και ιδιαίτερα μαθήματα.

giourikas_21@hotmail.com

https://www.youtube.com/c/GeorgePpdplos

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2020

08 Μαρ 2020, 13:30, Νίκαια, διοργανωτής: Ένωση Ποντίων Πειραιώς Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Γιώργος Παπαδόπουλος

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1996. Η ενασχόληση του με…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *