Γιώργος Μαυρίδης

  • από

Γεννήθηκε το 1984 στην Δράμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ. και του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας του LondonCollegeofMusic, ThamesValleyUniversity. Έχει γράψει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις“Πτέρυγα”,“Περιμένοντας τον Γκοντό” (Εταιρεία Θεάτρου Χώρος – Έλενα Μαυρίδου),“Golfodirector’scut” και “Τέλος” (Εταιρεία Θεάτρου Χώρος– Σίμος Κακάλας), “Cleansed” (Έφη Γούση), “Η Ωραία του Πέραν” (Θεοδώρα Καπράλου – Γιώργος Παπαγεωργίου)και για την ταινία μικρού μήκους “Μήδεια Μελέα” (Χρήστος Καράμπελας).Έχει επιμεληθεί μουσικά τις παραστάσεις“Αποχαιρετιστήριο δείπνο” και “Πνεύμονες” (Δημήτρης Λάλος).

Από το 2011 ξεκίνησε η επαφή του με την παραδοσιακή μουσική της Δράμας και την μακεδονική λύρα, καθώς τότε πήρε την πρώτη λύρα από τον Αβραάμ Δεμίση από τον Ξηροπόταμο Δράμας. Στην εκμάθησή της είναι αυτοδίδακτος. Το 2013 έπαιξε μακεδονική λύρα στο Αρχαίο Θέατρου της Επιδαύρου, στην παράσταση “Άσκηση Επίδαυρος Σύσσημον” σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Από το 2013 εργάζεται και ώς οργανοποιός έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα οργανοποιίας της σχολής “Σίμων Καράς” με δάσκαλο τον Μανώλη Γιαννουλάκη.

Από το 2013 είναι βασικός μουσικός στην θρακιώτικη λύρα και το τραγούδι στο έθιμο των Αναστενάρηδων της  Μαυρολεύκης Δράμας στο οποίο συμμετέχει ανελλιπώς από τότε.

Συμμετείχε στην 8η και 9η Συνάντηση λύρας και οργάνων με δοξάρι (2015,2017) που γίνεται στην Κάσο, αντιπροσωπεύοντας την λύρα Μακεδονίας. Ώς οργανοποιός έχει λάβει μέρος στην 1η και 2η Έκθεση παραδοσιακής οργανοποιίας της σχολής ΚΕΠΕΜ “Σίμων Καράς”.

Τα τελευταία χρόνια παίζει μουσική σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας,  προβάλλοντας τις μουσικές από την περιοχή της Δράμας και τα χωριά όπου παίζεται η λύρα Μακεδονίας (Πύργοι, Πετρούσα, Ξηροπόταμος, Μοναστηράκι).

gemavrid@gmail.com

https://www.youtube.com/user/GeorgeMavridisMusic

Γιώργος Μαυρίδης

Γεννήθηκε το 1984 στην Δράμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ. και του τμήματος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *