Γιώργος Μαρινάκης

  • από

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και κατάγεται από την Άνω Μεριά Φολεγάνδρου Κυκλάδων. Μυήθηκε στην παραδοσιακή μουσική από τον πατέρα του, παραδοσιακό μουσικό του νησιού, ο οποίος ήταν και ο πρώτος του δάσκαλος στο βιολί. Επίσης μαθήματα βιολιού πήρε από το Γιώργο Μαριολά και διδάχθηκε Βυζαντινή Μουσική από τον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, σε ηχογραφήσεις δίσκων, καθώς και σε μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Συνεργάστηκε με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, πολιτιστικούς φορείς, μουσικολόγους – ερευνητές, παραδοσιακούς τραγουδιστές, καθώς και σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς, συνθέτες, μαέστρους, και τραγουδιστές.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών (1992-1996) στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και σε μουσικές Σχολές. Από το 1995 διδάσκει βιολί στον τομέα παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας».

Χοροσημο το γλέντι μας

15 Μαρ 2020, Άργος. διοργανωτής: Πολιτιστικό λαογραφικό σωματείο “ΧΟΡΟΣΗΜΟ” Το Πολιτιστικό λαογραφικό σωματείο ΧΟΡΟΣΗΜΟ με…..

Ο ΝΟΣΤΟΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ

23 Φεβ 2020, Γαλάτσι Αττική, διοργανωτής Χορευτικός Και Λαογραφικός Όμιλος στο Γαλάτσι “Νόστος”

Παραδοσιακό Γλέντι

14 Μαρ 2020, Δάφνη Αττικης, διοργανωτής: ΚΕΜΕΑ “Δρώμενα” Αγαπητοί φίλοι, σας περιμένουμε το Σάββατο 14…

Γιώργος Μαρινάκης

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και κατάγεται από την Άνω Μεριά Φολεγάνδρου Κυκλάδων. Μυήθηκε στην…