Γεράσιμος Λογοθέτης

  • από

  Γεννήθηκε το 1984 στην Λευκάδα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Σε ηλικία 6 ετών έρχεται σε επαφή πρώτη φορά με τον παραδοσιακό χορό στον Σύλλογο του χωριού του, Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδριού και περιχώρων “Αλέξανδρος”, όπου υπήρξε χορευτής μέχρι και το 2003. Συνέχισε σαν χορευτής στον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Καρυάς “Απόλλων” μέχρι το 2009.
    Σπούδασε Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΤΕΙ Πατρών. Το 2007 όντας φοιτητής αναλαμβάνει την διδασκαλία των τμημάτων του Συλλόγου “Φίλοι της Παράδοσης” στην Πάτρα ως το 2010. Τελειώνοντας τις σπουδές και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις επιστρέφει πλέον την Λευκάδα όπου την περίοδο 2011-2016 αναλαμβάνει τα χορευτικά και χορωδιακά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών “Φωτεινός”. Ταυτόχρονα τα έτη 2015 και 2016 επιστρέφει πλέον σαν χοροδιδάσκαλος στα τμήματα των ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού και περιχώρων “Αλέξανδρος”.
  Τον Σεπτέμβριο του 2016 με μια ομάδα νέων που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα ιδρύουν το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας “ΑΓΕΡΜΟΣ”, όπου εκτός από πρόεδρος αναλαμβάνει τα χορευτικά και χορωδιακά τμήματα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Παράλληλα από το 2017 αναλαμβάνει την διδασκαλία του χορευτικού τμήματος και της χορωδίας στον Σύλλογο γυναικών Μέγανησιου “ΗΛΑΚΑΤΗ”. Τον Σεπτέμβριο του 2020 επιστρέφει εκ νέου στην διδασκαλία των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών  “ΦΩΤΕΙΝΌΣ”.Από το 2016 διοργανώνει κάθε χρόνο με το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ΑΓΕΡΜΟΣ, σεμινάρια παραδοσιακών χορών με περιοχές απο όλη την Ελλάδα. Έχοντας στο προσωπικό του αρχείο αυθεντικές φορεσιές της Λευκάδας, έχει συμμετάσχει σαν εισηγητής των χορών και της φορεσιάς της Λευκάδας στην Εστία Ρουμλουκιωτων Αλεξάνδρειας, στον Ελληνικό Σύλλογο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς “ΗΓΕΧΟΡΟΣ”, στον Χορευτικό Όμιλο Σάμου Και στο εξωτερικό σε Ολλανδία, Κύπρο και Αυστραλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *