Βασιλησ Σκουλασ και Γιώργοσ Νικηφορου Ζερβακησ

  • από

14 και 21 Μαρ 2020, Αθήνα

Ο θρύλος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς συναντά τη νεότερη γενιά της Κρήτης στο πρόσωπο του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη για δύο μόνο παραστάσεις στη σκηνή της Σφίγγας.
Ο Βασίλης Σκουλάς γιόρτασε φέτος τα 60 χρόνια μουσικής πορείας στο κατάμεστο Ηρώδειο. Με καταγωγή τα Ανώγεια της Κρήτης έχει εμφανιστεί σε όλο κόσμο γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στο κοινό της Κρήτης αλλά όλων των Ελλήνων. Τραγούδια από την έντεχνη μουσική σκηνή όπως τα «Ήλιος Θεός», «Θα σε φιλέψω στεναγμέ», » Άσπρο μαντήλι» έρχονται να δέσουν με τα Κρητικά τραγούδια του Βασίλη, «Άνοιξη μπαίνει στο Χωριό», «Επήρανε οι Γωνιές φωτιά», «Μαχαιριές» και άλλα.

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές και ανήσυχους δημιουργούς του σύγχρονου τραγουδιού, καταθέτει τη δίκη του πρόταση τολμώντας να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, δημιουργώντας ένα προσωπικό ύφος. Τραγούδια όπως τα «Έχω μια σκέψη», «Η στιγμή αρκεί», «Κορώνα-Γράμματα», «Να σταθώ στα πόδια μου» και άλλα έχουν αγαπηθεί από το κοινό που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *