Βασίλης Μεσσαριτάκης

  • από

Ο Βασίλης Μεσσαριτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς. Eκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, δάσκαλος χορού στον Πανικάριο σύλλογο «Άρτεμις Ταυροπόλος», και δάσκαλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Χοροστάτης». Υπήρξε παλιότερα καθηγητής στην Κρατική σχολή χορού ΚΣΟΤ. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με την έρευνα και τη λαογραφία με ειδίκευση στην περιοχή της Ικαρίας (Φούρνοι) ενώ συνεχίζει να κάνει γνωστό τον Ικαριακό λαϊκό πολιτισμό μέσω σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει ανεβάσει σε μεγάλες αθηναϊκές σκηνές μουσικοχορευτικές – παραδοσιακές παραστάσεις (σε καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία δική του ), και ασχολείται ενεργά με τη διασκευή και σύνθεση libretto σε Musicals (παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα θέατρα « Κιβωτός», «Κάτια Δανδουλάκη», «Ακροπόλ», «Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», Θέατρο του ΑCS Athens , Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών κ.α.). Έχει τη μουσική επιμέλεια θεατρικών παραγωγών και συνεργασία με σκηνοθέτες όπως η Ρέϊνα Εσκενάζυ κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Η πρόβα νυφικού», «Το τρίτο στεφάνι» και έχει χορογραφήσει άλλες όπως το «Singles» με τη Μαρία Σολωμού και τον Αντώνη Καρυστινό. Έχει χορογραφήσει μουσικά τηλεοπτικά Show όπως το «Fame Story» και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές όπως «To αλάτι της γης», «Στην υγειά μας», «Ράδιο αρβύλα», «Όλοι οι καλοί χωράνε», «Στην φωλιά των Κούκου» κ.α.

Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών όλων των Ιδιωτικών Σχολείων της Αθήνας καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια τριών ψηφιακών δίσκων που περιέχουν τραγούδια και χορούς από την Ικαρία, τόσο σε πρωτότυπες διασκευές όσο και στην πρώτη παραδοσιακή αυθεντική τους μορφή. Γράφει στίχους και μουσική πάνω στην παραδοσιακή μουσική γραμμή και έχει κυκλοφορήσει από το 2018 η  πρώτη του δουλειά με τίτλο στην «Στη χώρα της καρδιάς μας» όπου μέσα σε αυτό το άλμπουμ εμπεριέχεται και το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. 
Τέλος, είναι δημιουργός του μουσικού παραδοσιακού συγκροτήματος «ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ» στο οποίο εκτός των άλλων παίζει τσαμπούνα και κρουστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ