ΒΑΚΧΑΙ ΕΤ. ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  • από

Ακολουθώντας τους δρόμους της μουσικής και του χορού που χάραξε με το ξέφρενο πέρασμά του ο θεός ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σκορπίζοντας τις πιστές του ακόλουθες, τις ΒΑΚΧΕΣ, για να μεθύσουν την ψυχή του ανθρώπου με το κρασί του, και τη γη της Ελλάδας με το χορό του, ξεκινήσαμε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στους ρυθμούς και στις μελωδίες του νεότερου ελληνισμού!
Τραγούδι του Διόνυσου ο ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ με τη συνοδεία του ΑΥΛΟΥ. Κι ο χορός, η υλική έκφραση της ψυχής, έρχεται να κοινωνήσει τον ελευθερωτή οίνο και να σπάσει τα δεσμά της λογικής!
Το τραγούδι της νεότερης Ελλάδας συμβολικά δένεται με το διθύραμβο. Ο αυλός αντικαθίσταται από τις ζυγιές των παραδοσιακών οργανοπαιχτών και ο χορός οδηγεί το σώμα να κινείται ρυθμικά, άτεχνα στην αρχή, παραδομένο στα πάθη του, έντεχνα στην πορεία, δέσμιο της παράδοσης.
Η ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα χορεύει συρτά και αντικριστά από το Ιόνιο ως τη Μαύρη Θάλασσα και από τη μια μεριά του Αιγαίου ως την άλλη.
Μέσα σ’ αυτόν τον καταιγισμό ρυθμών και μελωδιών ο Έλληνας στέκεται αγέρωχος και διασκεδάζει με ΧΟΡΟ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ…
Εμπνευσμένοι από τη μυθολογία, ταυτιστήκαμε με τις πιστές ακόλουθες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΒΑΚΧΟΥ, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουμε και να διασώσουμε την ελληνική παράδοση με χορούς κα ρυθμούς τωρινούς και αλλοτινούς!

τηλέφωνο: 21 3029 8365

Ευαγγελιστρίας 104Καλλιθέα Αττικής

vacchae@gmail.com

ΜΝΗΣΙΠΗΜΩΝ ΠΟΝΟΣ … ἐς ἀεί!

Τίτλος δράσης:                   ΜΝΗΣΙΠΗΜΩΝ ΠΟΝΟΣ … ἐς ἀεί! Τόπος διεξαγωγής:           Παν. Τσαλδάρη κατά τη διασταύρωση με Χαμοστέρνας –…

Read More

Ο ΜΠΕΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το σωματείο «ΒΑΚΧΑΙ» Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων ,…

Read More
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *