Αρχική

Όταν λέμε ”παράδοση” εννοούμε τις πληροφορίες που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Οι πληροφορίες αυτές συνήθως μας λένε για το τι πίστευαν παλιά οι άνθρωποι γύρω από διάφορα θέματα και τις συνέπειες που είχαν. Την παράδοση τη διαμορφώνει ο λαός ανάλογα με το πνευματικό και πολιτιστικό του επίπεδο.

Το βάρος της συνέχειας της παράδοσης πλέον το έχουν αναλάβει στο μεγαλύτερο βαθμό οι πολιτιστικοί σύλλογοι, χοροδιδάσκαλοι, λαογράφοι και μουσικοί. Γύρω από αυτούς αποφασίσαμε να ιδρύσουμε αυτήν την ιστοσελίδα. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια πλατφόρμα ώστε να αποθηκεύονται καθημερινά πληροφορίες γύρω από την παράδοση της Ελλάδας έχοντας ως επίκεντρο της προσπάθειας τους συλλόγους, τους χοροδιδασκάλους, λαογράφους και μουσικούς. Καλούμε και εσάς να συνδράμετε στην προσπάθεια αυτή ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος – λάτρεις της παράδοσης να έχει εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με την παράδοση που αναζητεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

ΜΝΗΣΙΠΗΜΩΝ ΠΟΝΟΣ … ἐς ἀεί!

Τίτλος δράσης:                   ΜΝΗΣΙΠΗΜΩΝ ΠΟΝΟΣ … ἐς ἀεί! Τόπος διεξαγωγής:           Παν. Τσαλδάρη κατά τη διασταύρωση με Χαμοστέρνας –…

Read More

Μουσικοί

Ζωή Μήλιου

Γεννήθηκε στις Σέρρες με καταγωγή και από τη Θράκη. Ανήκει στη νέα γενιά τραγουδιστών και…

Read More

Ήθη και Έθιμα

Δάσκαλοι – Λαογράφοι

Χρήστος Κόϊος

Γεννημένος στη Γρίβα ο Κόϊος Χρήστος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό…

Read More

Βίντεο