Αρμενία – Πόντος (συναυλία)

  • από

27 ΑΥΓ 2020, Πάρκο Φαλήρου

Μαύρη Θάλασσα, μύριες φυλές, μύριες γλώσσες, μία θάλασσα.

Τα νερά της Μαύρης Θάλασσας χωρίζουν την Ανατολική Ευρώπη από τη Δυτική Ασία. Ενώνουν όμως τις ανάσες και τα τραγούδια πολλών λαών στις ακτές της.

Στα χώματα που βρέχει η Μαύρη Θάλασσα, πολλές εθνότητες έζησαν και συνεχίζουν να ζουν στους αιώνες. Στα βουνά του Καυκάσου συνυπάρχουν μέχρι σήμερα διαφορετικές κουλτούρες εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Δύο πολιτισμικά κομμάτια αυτού του όμορφου ψηφιδωτού των πολιτισμών, την Αρμενία και τον Πόντο, έρχονται να εκπροσωπήσουν επί σκηνής σε μία μοναδική μουσική σύμπραξη, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο Cosmopolis festival, o Haig Yazdjian από την Αρμενία και το μουσικό σχήμα Argatia με τον μοναδικό Αλέξανδρο Παρχαρίδη από τον Πόντο. Σε αυτά τα πανέμορφα μέρη, μπορεί σε διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, όμως οι κάτοικοί τους τραγουδούν τους ίδιους καημούς και τις χαρές εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Ο μoναδικός σολίστας στο ούτι και σπάνιος ερμηνευτής Haig Yazdjian που συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής του, παρέα με τους Argatia και τον Αλέξη Παρχαρίδη, όλοι τους βιγλάτορες στο Αραράτ, θα διακονήσουν Ωδές και Νότες της ευλογημένης Ανατολίας αναζητώντας τα δίκια των λαών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *