Αλέξης Παρχαρίδης: Όσο το θέατρο θα λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στη ζωή μου θα το υπηρετώ

  • από

Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης χάρηκε ιδιαίτερα όταν έμαθε για την συμμετοχή του Αλέξη Παρχαρίδη σε θεατρική παράσταση. Ακολουθεί ρεπορτάζ και συνέντευξη απο τη σελίδα https://efxinospontos.gr/ .

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ

Ο Αλέξης Παρχαρίδης, σπουδαίος τραγουδιστής του ποντιακού ελληνισμού, μας εκπλήσσει ευχάριστα με την συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση, «Νόστος: Ρίζα μ’ και κλαδί μ’», στο ρόλο του Αλέξη, γιου μιας ποντιακής αστικής οικογένειας, τον οποίο ερμηνεύει καταπληκτικά, στην ποντιακή διάλεκτο, αλλά και στη νεοελληνική.

Ο Αλέξης Παρχαρίδης, μας έχει συνηθίσει στο ρόλο της Πόντιας Γραίας, με τα χιουμοριστικά της χαρακτηριστικά, αλλά τώρα μας μεταφέρει σε ένα ρόλο για επαγγελματία ηθοποιό τον οποίο και αποδίδει με πολύ μεγάλη πιστότητα.

PARXARIDIS.ALEXIS.NOSTOS.15.7.2020 2

Παρακολουθούσαμε την πρεμιέρα του θεατρικού έργου, τόσο στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης, όσο και την παράσταση στο Φρούριο της Καβάλας, είδαμε την δουλειά που γινόταν στα παρασκήνια και στις πρόβες και μιλήσαμε με τον Αλέξη Παρχαρίδη, και μίλησε στην εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και στο site για το πώς αισθάνεται.

NOSTOS.RIZAMKAIKLADIM.KABALA.15.7.2020 5

Ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Τάκης Βαμβακίδης

Ερώτηση: Μετά τον ρόλο της πόντιας γραίας, συμμετέχεις στο θεατρικό έργο «Νόστος: Ρίζα μ’ και κλαδί μ’», στο ρόλο του νεαρού Αλέξη. Από τις μέχρι τώρα κριτικές ανταποκρίνεσαι επάξια στο ρόλο σου και ως ηθοποιός. Ποια είναι η δική σου αποτίμηση.

Απάντηση: Η πληθώρα συναισθημάτων οι αιφνιδιαστικές μεταβολές καταστάσεων η προσπάθεια συγκράτησης μέσα αυθόρμητη συγκίνησης που δημιουργεί το σπουδαίο σενάριο καταστούν το ρολό αρκετά δύσκολο για τα δικά μου ερασιτεχνικά επίπεδα. Δυσκολεύομαι αρκετά να αποδώσω με ακρίβεια αυτό που ο θεατρικός συγγραφέας απαιτεί μιας αυθόρμητης συγκίνησης.

NOSTOS.KALAMARIA.1.7.2020 3

Ο Τάκης Βαμβακίδης, η Έλενα Νεανίδη, η Μάγδα Πένσου και ο Αλέξης Παρχαρίδης

Ερώτηση: Οι θεατές της παράστασης τι σου λένε γι’ αυτή σου την ερμηνεία.

Απάντηση: Όσοι μου κάνουν ειλικρινή κριτική απλά μου υπενθυμίζουν τα σημεία όπου κατά τη γνώμη τους μπορώ να έχω περιθώρια βελτίωσης. Βεβαίως σκηνοθέτης και μέντοράς μου Τάκης Βαμβακίδης είναι πιο καθησυχαστικός και έτσι κερδίζω χρόνο ώστε να μπορέσω λιγότερο άγχος να βελτιωθώ.

NOSTOS.RIZAMKAIKLADIM.KABALA.15.7.2020 8

Η Έλενα Νεανίδη, ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Τάκης Βαμβακίδης

Ερώτηση: Ποια είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.

Απάντηση: Η υποκριτική δεινότητα του Τάκη Βαμβακίδη το τεράστιο ταλέντο του σε συνδυασμό με την εργασιομανία και την τελειομανία του είναι πηγή έμπνευσης για μας και αστείρευτη πηγή μαθήσεως και εμπειριών. Η Μάγδα Πένσου καταφέρνει να σε καθηλώσει να σε ανατριχιάσει να σε ριγήσει αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι ηθοποιός επαγγελματικής κλάσης. Η Έλενα Νεανίδη κατάφερε να κάνει την αγάπη της για τον Πόντο και γενικότερα για το θέατρο τέχνη προσφέροντας όλα τα κομμάτια της ψυχής της χωρίς να αφήνει κανένα να περισσεύει. Όλα όμως ξεκινούν από την μεγαλοπρέπεια του κειμένου μου έγραψε ο Δημήτρης Πιπερίδης και για μία ακόμη απέδειξε πόσο τεράστιο ταλέντο είναι. Πολλά εύσημα ανήκουν επίσης και στον μακιγιέρ της παράστασης Νίκο Σούρα ο οποίος στην κυριολεξία μας μεταμορφώνει και δίκαια τον αποκαλούμε μάγο. Επίσης ανεκτίμητης αξίας είναι η συνεργασία με τον ηχολήπτη και φορτιστή Γιάννη Καπράρα, καθώς επίσης και με τους τεχνικούς το Μιχάλη τον Κοσμά και τον Κωνσταντίνο.

NOSTOS.RIZAMKAIKLADIM.KABALA.15.7.2020 9

Η Μάγδα Πένσου, ο Τάκης Βαμβακίδης, η Έλενα Νεανίδη και ο Αλέξης Παρχαρίδης

Ερώτηση: Εκτός από επιτυχημένος τραγουδιστής, πιστεύεις ότι είναι καιρός να ερμηνεύσεις και ρόλους στον ποντιακό θέατρο.

Απάντηση: Δεν πρόκειται ποτέ στη ζωή μου να διεκδικήσω το ρόλο του ηθοποιού. Το μετερίζι μου είναι το τραγούδι. Όσο το θέατρο θα λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στη ζωή μου θα το υπηρετώ. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να δρέψω δάφνες και περγαμηνές, γιατί θα αδικήσω τους πραγματικούς ηθοποιούς.

ΠΗΓΗ: https://efxinospontos.gr/eidiseis/6557-aleksis-parxaridis-oso-to-theatro-tha-leitourgei-psyxotherapeftika-sti-zoi-mou-tha-to-ypireto?fbclid=IwAR0Y1ZaKBcww9EjDs3SPLjFZtlDPY6GbaE4duC0Biw6Bad6d1YJPlgGiG9c

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *