Ένωση Ποντίων Πολίχνης

  • από

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης με έδρα τον δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1972, σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση και διαιώνιση της πολύτιμης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται κυρίως στην εκμάθηση και παρουσίαση χορών του Πόντου, εκμάθηση ποντιακής μουσικής και ποντιακών οργάνων, καθώς και στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων.

Στο χορευτικό συμμετέχουν πάνω από 150 άτομα και λειτουργούν 6 διαφορετικά χορευτικά τμήματα (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων).

Από το 1992 τα χορευτικά συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ διαγωνιστικού χαρακτήρα (Ισπανία 1η θέση, Πορτογαλία 1η θέση Γαλλία 3η θέση, Τουρκία 3η θέση και το εφηβικό χορευτικό στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας το 2005, όπου απέσπασε δύο βραβεία) και μη διαγωνιστικού χαρακτήρα (Νορβηγία, Ρωσία, Ιταλία, Αυστραλία, Μεξικό, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Γερμανία, Νέα Υόρκη, Καναδά και το εφηβικό χορευτικό συμμετείχε και στην Ιταλία) καθώς και σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Στην Ένωση Ποντίων Πολίχνης από τον χειμώνα του 2013 λειτουργεί Θεατρικό Τμήμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο σύλλογος διατηρεί ιματιοθήκη με πλήρως 200 εξοπλισμένες φορεσιές, πιστά αντίγραφα των περιοχών του Πόντου (της Τραπεζούντας, της Ματσούκας, της Χαλδίας και της Σάντας).

Από το 2003 λειτουργεί σχολή εκμάθησης ποντιακών παραδοσιακών οργάνων, η «ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΣΧΟΛΗ».

Ελπίδος 43, Θεσσαλονίκη

231 066 6810

pontioipolichnis@hotmail.com

http://www.enosi-pontion-polichnis.gr

https://gr.pinterest.com/pontioipolichnis/

https://www.instagram.com/enosi_pontion_polichnis/

https://www.youtube.com/channel/UC7wnAimbpVnIlPayPlA20RQ

Ένωση Ποντίων Πολίχνης

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης με έδρα τον δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1972, σκοπός…

Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *