Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών – Δελτίο Τύπου

  • από

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών υποδέχθηκε για μια ακόμη φορά τα μέλη και τους φίλους της, και κατά τη διάρκεια μιας όμορφης, ζεστής και άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και συνάμα πραγματοποίησε και τον αποκριάτικο χορό της το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα δεξιώσεων ΑΙΓΛΗ, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού, του Προέδρου της ΔΗΚΕΑ κ. Ιωάννη Νίκα, εκπροσώπων της Βουλής, του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων του τόπου μας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, κα Μελπομένη Καράλη, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Ένωσης Ηπειρωτών για τον τελευταίο χρόνο και ευχήθηκε σε όλους μια Καλή και Ευλογημένη Χρονιά. Ακολούθως, ο πατέρας Αλέξανδρος ευλόγησε την βασιλόπιτα, η οποία μοιράστηκε με χαρά και αγάπη σε όλους τους φίλους και τα μέλη της Ένωσης Ηπειρωτών, οι οποίοι είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει την αίθουσα.

Ακολούθως την σκυτάλη ανέλαβαν τα μικρά καμάρια της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, η παιδική και εφηβική χορευτική μας ομάδα, άνοιξε το χορό και για μια ακόμα φορά κέρδισε επάξια το χειροκρότημα και τα χαμόγελα χαράς και περηφάνιας, όλων όσων τους καμάρωσαν. Αυτή όμως που πραγματικά έκλεψε την παράσταση ήταν η ενήλικη χορευτική ομάδα, η οποία μας παρουσίασε αποκριάτικα δρώμενα από όλη την Ελλάδα, συνοδεία της εξαιρετικής ζυγιάς του Ηλία Πλαστήρα.

Τα εύσημα μας αξίζουν στους καθοδηγητές των χορευτικών ομάδων, στους χοροδιδασκάλους μας, κ. Αναστάσιο Καλαντζή και κ. Θεοφάνη Μεντή. Αυτή ήταν και η αρχή για ένα όμορφο και παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες και στο οποίο συμμετείχαν με πολύ κέφι όλοι οι φίλοι και τα μέλη της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών που ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμά της και συγκεντρώθηκαν για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Στο σημείο αυτό, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών οφείλει και αποδίδει θερμές ευχαριστίες στους δωροθέτες αυτής της εκδήλωσης, οι οποίοι ήταν πραγματικά πολυπληθείς και με θετική διάθεση, ευχαρίστηση και χαμόγελο προσέφεραν τα δώρα που διατέθηκαν στην πλούσια λαχειοφόρο αγορά που έφτασαν τα 270.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης-πρώτα και πάνω από όλα-στους μεγάλους χορηγούς μας, που δεν είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες των αρτοζαχαροπλαστείων «Ηπειρώτικο-Αφοί Πέλεχα», οι οποίοι για μια ακόμα φορά στάθηκαν στο πλευρό μας, τον κ. Αναγνώστου με την εταιρεία φυτοχωμάτων που εδρεύει στην περιοχή μας και τον κ. Χαράλαμπο Μανώλη, ιδιοκτήτη συνεργείου μεγάλων οχημάτων στις Αχαρνές, φίλο και μέλος της Ένωσης μας που είναι πάντα δίπλα μας.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Αχαρνών, κ. Βρεττό, τους Βουλευτές Αν. Αττικής της ΝΔ κ. Βλάχο και κ. Οικονόμου, τους Βουλευτές Αν. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη και κ. Σκουρολιάκο, τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη κ. Κατσιγιάννη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Δαμάσκο, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κ. Νίκα, τους υποψήφιοι Βουλευτές κ. Βρεττό, κ. Καραούλη, κ. Γώγο, κ. Δέδε, κ. Φιλίππου, κα Λεβέντη και κα Στεφανίδου.

Επίσης από τους πολιτιστικούς συλλόγους μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς κ. Μάτσιας, η πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων κα Καλαμίτση, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ολυμπιακού Χωριού Καλλιπάτειρα κα Πασχαλίδου, η πρόεδρος και η γραμματέας της Αδελφότητας Παναγιάς Τρικάλων, κα Αλεξίου και κα Μουχίκα, εκπρόσωποι του Λυκείου Ελληνίδων παρ. Αχαρνών, του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Τσεβά, του Συλλόγου Θεσσαλών και της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος παρ. Αχαρνών.

Τέλος, θερμά ευχαριστούμε την μοναδική μας ορχήστρα που απογείωσε το γλέντι μας και συγκεκριμένα τον Ηλία Πλαστήρα στο κλαρίνο και στο τραγούδι, τον Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο και στο τραγούδι, τον Γιώργο Γκόγκο στο βιολί και τον Διονύση Ζώη στα κρουστά.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ